Nema rezultata :(

Broj rezultata pretrage po ključnoj riječi: {{ searchResults.length }}

Radionice

Radionica "Porod je započeo, a što sad?"

Kako ću znati da je porod započeo? Kako si mogu olakšati trudove? Kad je vrijeme za odlazak u bolnicu?

Žene većinom ne znaju kako porod točno izgleda i osjećaju se nepripremljeno čak i nakon trudničkog tečaja. Neizvjesnost i strah od boli najveće su brige budućih mama, zato im pomaže kad znaju što mogu očekivati.

Odgovaramo na pitanja koja trudnice najčešće postavljaju. Radionica je osmišljena tako da nudi praktične savjete i tehnike kako se nositi s porođajnom boli kod kuće i u bolnici.

Počevši od ranih znakova poroda, provest ćemo te kroz porođajne faze, senzacije i emocije koje se mogu pojaviti u svakom od njih te pokazati koji su najbolji načini za nošenje s izazovima u porodu. Radionica uključuje praktični rad, a dobit ćeš i podsjetnike koje možeš ponijeti kući.

Ovo je kratka kratka verzija svega! Radionica traje 2 sata. Napravit ćemo pauzu pri sredini i ostaviti vremena za pitanja na kraju.

Kome je radionica namijenjena?

Trudnicama u posljednjem tromjesečju ili ranije za one nestrpljive. Partneri su dobrodošli! Poželjno je da nam se na radionici pridruži partner ili netko drugi tko će biti u pratnji na porodu. Tvoja +1 osoba uključena je u cijenu radionice.

Ako razmišljaš o douli tijekom trudnoće ili na porodu, ali nisi sigurna, ovo je idealna prilika da nas upoznaš i stekneš dojam kako izgleda priprema za porod.

lele radionice beba je tu što sad novorođenče babinje baby blues postpartum doula

Radionica "Beba je tu, a što sad?"

Što kad se ispuše balon uzbuđenja i iščekivanja nakon poroda, još uvijek se oporavljaš, a u rukama ti je uplakano novorođenče koje od tebe traži sve. I sama se osjećaš pomalo prazno, zbunjeno i nedoraslo zadatku. Stigla si kući s bebom i pitaš se – što sad?

Što je potrebno meni, a što bebi u prvim danima i tjednima kod kuće? Što mogu očekivati od svojeg tijela i osjećaja? Kako izgleda prvo sve nakon poroda?

Mame imaju stotinu pitanja od kojih je uvjerljivo najčešće – je li ovo normalno?

Počevši od prvih sati do prvih dana nakon poroda, proći ćemo kroz ključne promjene koje se događaju u tvojem umu i tijelu. Baby blues je drugi naziv za promjene raspoloženja do kojih dolazi uslijed velikih hormonalnih i životnih promjena.

Razgovarat ćemo i o kritičnim trenucima u bebinom razvoju, kako je umiriti i kako se nositi s grčevima. Ukratko, napravit ćemo plan za babinje kako bi se ti mogla posvetiti onome što je zaista bitno – dojenju i zaljubljivanju u svoju bebu.

* * *

Kao i u porodu, ništa nas ne može zaista pripremiti za život s novorođenčetom, ali ono što ti možemo i želimo reći jest da je sve u redu. To je proces. Zvuči kao da trebaš pročitati tisuće stranica da bi se pripremila za bebu i babinje, ali to nije istina. Ne moraš postati stručnjakinja za odgoj, nego stručnjakinja za svoje dijete!

U razdoblju poslije poroda najvažniji ste ti i tvoja beba, tvoja obitelj i ne zaboravimo – tvoji pomagači! Mi žene smo moćne, ali ne moramo i ne možemo sve napraviti same. To je jedan od razloga zašto se mnoge žene osjećaju preplavljeno, iscrpljeno, tjeskobno i mračno onda kad bi trebale uživati u upoznavanju svoje bebe.

Ne pokušavamo te uplašiti. Život s malom bebom je predivan i težak, a te su suprotnosti svakodnevica roditeljskog života. Zato smo napravile kompilaciju najvažnijih „voljela bih da mi je netko prije rekao“ stvari. Ne brini, to što si ovdje znači da si na pravom putu jer razmišljaš o svojem babinju!

I da sve ne ostane samo na riječima, pripremile smo zabavne vježbe koje će ti pomoći da se uživiš u novu ulogu. Dat ćemo ti i praktične podsjetnike koje možeš ponijeti kući (kad smo kod toga, ovdje preuzmi jednu korisnu i zgodnu infografiku o posjetama novoj obitelji).

Radionica traje 3 sata. Napravit ćemo pauzu pri sredini i ostaviti vremena za pitanja na kraju.

Kome je radionica namijenjena?

Svim mamama! Pogotovo onima koje se prvi put pripremaju za postpartum, ali i onima koje prvi put nisu znale što ih je snašlo. S tobom je sve u redu, da, jednostavno je TOLIKO TEŠKO! Većina nas danas prolazi babinje bez "svojeg sela" – podrške svoje obitelji i prijatelja bez koje se nemoguće sasvim oporaviti, a kamo li uživati u ovom dragocjenom vremenu sa svojom bebom.

Ako razmišljaš o postporođajnoj douli, ali nisi sigurna, ovo je idealna prilika da nas upoznaš i saznaš kako ti možemo pomoći u babinju.

Javi nam se

Dajem pristanak da se moji osobni podaci prikupljeni putem ovog obrasca obrađuju prema uvjetima definiranim u lele.hr Pravilima privatnosti.
Tvoja poruka je poslana. Javit ćemo ti se uskoro!
Dogodila se pogreška :( Probaj ponovo ili nam piši na doula@lele.hr