Nema rezultata :(

Broj rezultata pretrage po ključnoj riječi: {{ searchResults.length }}

Preporođena

Kažu ti
"Ma pusti",
"Sve se to zaboravi" i
"Hajde, sad je prošlo",

a ti ne možeš pustiti, nisi zaboravila i kad se sjetiš svojeg poroda ili babinja još uvijek te prođu trnci.

Kada u svojoj okolini nemaš podršku i razumijevanje, počneš se pitati -

Umišljam li? Pa nije bilo tako strašno... 

Nema veze koliko je vremena prošlo
ako se ti i dalje osjećaš loše.

I pokušavaš "posložiti kockice", ali se osjećaš preplavljeno i iscrpljeno.

Posvećena si svojem djetetu, ali se pitaš je li to dovoljno i teško ti je odvojiti vrijeme za sebe bez krivnje.

Iza sebe imaš iskustvo poroda ili babinja koje te "izbacilo iz tračnica" i koje ne želiš ponoviti.

Stisne ti se grlo, imaš grč u želucu kada se prisjećaš prvih dana nakon poroda.

Imaš ožiljak s poroda koji je još uvijek neugodan na dodir ili nema osjet.

Svoj trbuh ili vaginu doživljavaš strano, kao da nisu tvoji i radije o njima ne razmišljaš.

Tvoj intiman život je na pauzi jer nisi zainteresirana, seks je bolan ili neugodan.

Odgađaš sljedeću trudnoću ili se bojiš drugog poroda zbog lošeg iskustva.

Ne liječi vrijeme
nego otpuštanje iskustva koje te još uvijek muči.

Preporođena je individualni program koji te vodi kroz proces da otpustiš neugodno sjećanje poroda i pronađeš više lakoće u majčinstvu.

Bila sam podrška više od 50 žena i ovo su njihove riječi 

Nemam više nikakvih grčeva ni loših sjećanja na porod. Samo osjećaji ponosa i neizmjerne sreće. Također, nemam više problema niti s ožiljkom i međicom. Jako mi je pomogla tvoja meditacija i tehnike koje si nam pružala. Ja se osjećam ispunjeno i sretno u svojoj ulozi. Ti si DIO toga i željela sam ti se zahvaliti što si mi pomogla prigrliti novo iskustvo i izazove. Od ❤️ ti hvala. Daješ ženama iznimnu vrijednost!
*

Program je za mene bio nježno putovanje. Točno onakvo kakvo sam trebala. Uz puno podrške prošla sam kroz svoju priču, emocije i stanja. Proradila sam ih, suočila se s njima, vidjela ih i prihvatila. I to u pravom trenutku. Dobila sam odgovore na pitanja za koja nisam bila niti svjesna da ih imam. Kroz drugačiji rad na emocijama svoje sam iskustvo pretvorila u moć, snagu i hrabrost. Hvala Jasmini za divno vodstvo, razumijevanje, podršku i siguran prostor.

*

Meni je ova seansa (bolje zvuči od programa) dala puno alata kako da ponovno uspostavim vezu sama sa sobom, kako da pilotiram u majčinstvu i kako da isplivam na površinu sa svim obvezama. Podsjetila si me koliko sam vrijedna, bitna, hrabra, snažna, a u isto vrijeme nježna i ranjiva. Ja sam se zaista preporodila. ❤️ Hvala ti.

*

Bila sam iznenađena koliko me naš razgovor osnažio. Baš se dogodio neki "klik"... kao da sam našla još onaj zadnji dio slagalice koji mi je nedostajao.

*

Meni je naš razgovor pomogao da prigrlim dijelove sebe, svoga poroda i svoje priče koje sam nekako pokusavala preskočiti, zaobići, zaboraviti.. Zanimljivo mi je kako ista priča, isti događaj ili trenutak može biti nešto što nas žulja, a isto tako nešto što nam daje novu snagu i drugačiji pogled na sebe same. Hvala ti što si mi pomogla prijeći tu stepenicu.

 

Pročitaj još neka iskustava 50+ klijentica nakon rada sa mnom.

Tko te vodi kroz ovo putovanje?

Ja sam Jasmina i mogu ti ispričati dvije verzije priče o sebi: jedna u kojoj sam se godinama borila s endometriozom, dugo odgađala trudnoću, imala težak prvi porod i mučila se u ranom majčinstvu. 

Druga je da sam kroz ta iskustva naučila da sam ja odgovorna za sebe, da osluškujem svoje tijelo, ponovno otkrijem sebe i radost u svojem životu.

Obje su bile moja istina i danas sam zahvalna na svemu što sam prošla jer sam na tom putu postala Birth story listener®, EFT praktičarka, maserka, edukatorica, porođajna i postpartum doula. U edukaciji sam za somatskog terapeuta i neprekidno radim na sebi i svojim vještinama.

Posljednjih 5 godina imam privilegiju podržavati žene u porodu i postpartumu i sada tebi mogu pomoći da zacijeliš nakon poroda i u majčinstvu pronađeš ono što si izgubila.

Nije važno je li od tvojeg poroda prošlo i nekoliko godina. Tvoja iskustva trudnoće, poroda i babinja ostaju s tobom cijeli život i zaokružiti ta iskustva može biti korak koji ti nedostaje.

Zacijeliti svoju priču poroda znači da ćeš

  • prestati gubiti dragocjenu energiju na preispitivanje i samokritiziranje što si trebala drugačije,
  • vratiti povjerenje u sebe i svoje odluke,
  • pronaći mir i prihvaćanje u svojoj priči s poroda,
  • osjetiti da imaš snagu pomoći sebi onda kad ti je teško i

s više lakoće koračati kroz majčinstvo.

Kada doživiš nešto potresno,
taj događaj može ostati s tobom jako dugo.
Toliko dugo dok mu se ne posvetiš -

Uzrujaš se svaki put kad se sjetiš i zato izbjegavaš temu.

Zamjeraš ljudima koji (ni)su bili uz tebe na porodu ili nakon.

Trudnoća prijateljice ili rođendan tvojeg djeteta je okidač za bujicu neugodnih emocija umjesto sretna prigoda.

Evo što sam kroz iskustvo naučila: majčinstvo može biti teško, a najteže je kad se osjećaš usamljeno.

Najviše boli kad misliš da si sama u tome što prolaziš jer te tvoja okolina ne razumije.

Da si jedina koju od poroda prati osjećaj neuspjeha, preplavljenosti i da misliš kako se u majčinstvu svi snalaze bolje od tebe.

Rezultat je začarani krug u kojem se ne osjećaš dobro jer te preplavljuje krivnja zbog svega što radiš... ili ne radiš.

Zato sam osmislila individualni online program Preporođena

Kroz program ti pomažem otpustiti neugodne emocije (krivnja, briga, strahovi) kako bi u majčinstvu pronašla više lakoće. 
Program uključuje 5 individualnih sesija i e-mail podršku. 
Sesije su kombinacija razgovora i tjelesno orijentiranih tehnika. U svojem radu koristim Birth story medicine® savjetovanje, EFT (Emotional freedom technique - tapkanje) i Somatic Experiencing® principe. 
 
Traju 60-90 minuta i odvijaju se online putem Zooma ili uživo u Zagrebu. Termine dogovaramo u skladu s tvojim rasporedom svaki tjedan ili svaka 2 tjedna.
 
Između sesija dostupna sam putem e-maila za dodatnu podršku i povremeno ti u skladu s našim radom šaljem dodatne materijale (vježbe, meditacije, dnevnike itd.) koji ti pomažu primijeniti ono što radimo na sesijama.
Osim što prolazimo tvoju priču (trudnoća, porod, babinje, prethodna iskustva), važan segment rada je ponovno upoznavanje sa svojim tijelom i emocijama zato što se u porodu i majčinstvu ta poveznica sa sobom itekako poljulja. Prvi je korak vratiti se natrag sebi.

Kroz program ćeš dobiti alate kako da se nosiš s neugodnim emocijama i podržiš sebe onda kad ti je teško.

Često postavljana pitanja

Kako možemo raditi skupa?

Opcije da radimo skupa 1 na 1 su jednokratna Birth story sesija ili program Preporođena koji uključuje 5 individualnih sesija. Možemo raditi online ili uživo u Zagrebu.

Koja je opcija bolja za mene?

U Birth story sesiji kroz jedan susret prolazimo priču s poroda i babinja i namijenjena je ženama koje žele "posložiti kockice" što se dogodilo na njihovom porodu i drugačije uokviriti svoje iskustvo.

U programu Preporođena kroz 5 susreta sustavno radimo na tvojim izazovima, na primjer okidači vezani uz prvi porod i babinje, porođajne ozljede i ožiljci ili strah od sljedeće trudnoće. Osim priče s poroda bavimo se emocijama koje te koče da u majčinstvu pronađeš više lakoće. Npr. osjećam se krivo svaki put kad želim uzeti vrijeme za sebe.

Ako nisi sigurna zakaži besplatne konzultacije ili mi piši. Rado ću odgovoriti na tvoja pitanja.

Kako izgledaju sesije?

Čujemo se preko Zooma (ili nalazimo uživo u Zagrebu). Trebaš 60-90 minuta mira i dobre veze, ništa više.

Ponekad je na početku prisutna nervoza, ali nema razloga za to. Ovo je siguran prostor u kojem ništa ne moraš. Poštujem povjerljivost i tvoje granice.

Sesije su kombinacije razgovora i tjelesno orijentiranih tehnika.

To možda zvuči komplicirano, ali zapravo se u najjednostavnijem obliku radi o disanju ili o praćenju osjećaja u tijelu. Sve to su samo prijedlozi s moje strane. Ponavljam, u našem prostoru ništa ne moraš, nema forsiranja i moj pristup je nježan.

Koja je cijena?

Cijena jednokratne Birth story sesije je 500 kuna (66.36 EUR), a programa Preporođena 2227 kuna (295.57 EUR). 

Koji je sljedeći korak?

Prijavi se preko ove forme i poslat ću ti prvi slobodni termin. Dogovaranjem suradnje pristaješ na Sporazum o suradnji između Mentorice i Klijentice.

Javi nam se

Dajem pristanak da se moji osobni podaci prikupljeni putem ovog obrasca obrađuju prema uvjetima definiranim u lele.hr Pravilima privatnosti.
Tvoja poruka je poslana. Javit ćemo ti se uskoro!
Dogodila se pogreška :( Probaj ponovo ili nam piši na doula@lele.hr