Nema rezultata :(

Broj rezultata pretrage po ključnoj riječi: {{ searchResults.length }}

O nama

Mi smo Jasmina i Jela, dvije svestrane doule

Živimo u Zagrebu i Velikoj Gorici i vječite smo učenice svega o trudnoći i porodu, strastvene oko pitanja ženstvenosti i majčinstva. Naša je želja pomagati (budućim) mamama u najljepšem izazovu života, kada dočekuju i upoznaju svoje bebe.

Tko je doula? Doula je novo ime za dugu tradiciju u kojoj žene podržavaju žene, kao što su to činile nekada ne tako davno.

Danas su prve asocijacije na porod strah i bol. Umjesto toga, želimo vam pomoći da trudnoću i majčinstvo živite svjesno i radosno, s povjerenjem u svoje tijelo i svoje mogućnosti, prihvaćajući poteškoće kao sastavni dio puta.

lele doula jasmina brković jela ravnjak kosa cvijeće
lele doula jasmina brković

Hej, mama, ja sam doula Jasmina.

Postala sam doula da bih ženama pružila podršku kakvu sam i sama najviše željela: strpljivu, nenametljivu, s povjerenjem u proces i poštovanjem prema tvojim osobnim odabirima.

Završila sam obuku DONA International za porođajnu doulu, edukaciju Newborn Mothers za postpartumsku doulu i tečaj masaže.

Zadivljuju me emotivno putovanje i sveobuhvatne transformacije kroz koje žena prolazi kada postaje majka. Brinući se o bebi, ona mora naučiti brinuti se i o sebi.

Majkama ne treba još jedan dobronamjerni promatrač koji će ih ugušiti savjetima i zato ti neću reći što da radiš. Ono što mogu učiniti jest pružiti ti promišljene informacije, savjet ako ga zatražiš i tihu prisutnost, ali najvažnije od svega – siguran prostor za pronalaženje snage u ranjivosti.

 

10/2018  Midwifery Today, Bad Wildbad, Njemačka

10/2018  Spinning Babies s Jennifer Walker

9/2018 - danas  Erasmus 3P+: Edukacija za pozitivnu trudnoću, porod i babinje

10/2017 - 2/2018  Tečaj masaže, Učilište terapijskih vještina Galbanum

8/2017  Newborn Mothers Postpartum training s Julijom Jones

5/2017  DONA International obuka za porođajnu doulu s Rékom Dészi

Hej, mama, ja sam doula Jela.

Po struci magistra ekonomije, ali koja je otplovila drugim vodama, tražeći ono što volim, u čemu se nalazim i radim sa strašću, bez da imam osjećaj da radim i jedan dan.

U trudnoći ćemo te zajedno pripremiti i osnažiti, tako da znaš i vjeruješ da si savršeno sposobna donijeti svoju bebu na svijet, ali i onda kada zapne, i zatrebaš pomoć da možeš prihvatiti i to kao dio svog iskustva. Informirat ću te o praksama i odgovarati na sva tvoja pitanja, pokazati vježbe koje možeš raditi s partnerom i pripremiti te za babinje.

U porodu sam s tobom koliko god treba, bez osuđivanja i očekivanja, tu za tebe da te pomilujem po kosi, šapnem na uho da će sve biti u redu kada se obeshrabriš, dodam vode i komadić čokolade. Jer to je sve što zapravo trebaš, mirnu podršku koja će ti stvoriti prostor u kojem ćeš moći slušati svoje tijelo i srce.

U babinju se družimo s tvojom bebom, jedeš hranu namijenju za ovo osjetljivo razdoblje života, uživaš u masaži stopala i razgovoru. I baš kao i u porodu, tu sam da ti pružim jedinstvenu podršku doule, potpuno prihvaćanje svih emocija, zagrljaj i savjet.

Kao što vidiš, doulanje je moja ljubav i moj osobni način borbe za ženska prava, nježnošću i ljubavlju koje želim pružiti svakoj ženi na njezinu putu prema majčinstvu.

lele doula jela ravnjak

12/2019 - danas  Erasmus 3P+: Edukacija za pozitivnu trudnoću, porod i babinje

10/2018  Midwifery Today, Bad Wildbad, Njemačka

10/2018  Spinning Babies s Jennifer Walker

3/2018  Paramana doula obuka s Michelom Odentom i Lilianom Lammers

5/2017  DONA International obuka za porođajnu doulu s Rékom Dészi

Pisalo se

 

 

 

Iskustva

Thank you for your positive words and energy

Jasmina, I can’t thank you enough for your positive words and energy! I don’t know what I would have done without your help and advice to achieve the peaceful and positive birth experience I had.

testimonial-person-image
Fatima
Zagreb

Kao da se oduvijek poznajemo

Doula Jela u potpunosti je ispunila moja očekivanja – uz nju sve je bilo vrlo spontano i prirodno, kao da se oduvijek poznajemo. Bojala sam se da ću se, kada porod krene, uspaničiti, prerano krenuti u rodilište i zaboraviti na svoje želje. Puno mi je značila njena zen smirenost i potpuna podrška bilo kojoj mojoj odluci.

 

Rahela
Zagreb

Uz vas je rođenje i majčinstvo jedno predivno iskustvo

Još jednom veliko HVALA na svemu! Na informacijama, podršci, toplini... Divne ste! Uz vas se zaista osjeća da su rođenje djeteta i majčinstvo, iako zahtjevno, jedno predivno iskustvo! Želim vam puno uspjeha!

Ana S.
Zagreb

Dišem, puštam

Beskrajno hvala na afirmacijama koje su došle do mene u pravom trenutku. 
Stajale su na mom frižideru i svakodnevno me osvještavale... Na dan poroda afirmacija DIŠEM PUŠTAM me vodila. Vodila i provela kroz divan porod u kojem sam svoje trudove proživjela kao jedan val koji me nosi do moje djevojčice. Trudovi su bili točno onoliko jaki koliko sam mogla podnijeti, ništa jači. Moj vaginalni porod na zadak svoje djevojčice pamtit ću kao nešto divno, a to jednim dijelom pripisujem vama i zato vam beskrajno hvala!

Nikolina
Rijeka

Pridruži nam se na šalici čaja

Upoznaj nas i odluči jesmo li prave doule za tebe.

Javi nam se

Javi nam se

Dajem pristanak da se moji osobni podaci prikupljeni putem ovog obrasca obrađuju prema uvjetima definiranim u lele.hr Pravilima privatnosti.
Tvoja poruka je poslana. Javit ćemo ti se uskoro!
Dogodila se pogreška :( Probaj ponovo ili nam piši na doula@lele.hr