Nema rezultata :(

Broj rezultata pretrage po ključnoj riječi: {{ searchResults.length }}

O nama

Tko su Lele

Lele su dvije svestrane doule iz Zagreba i Velike Gorice, vječite učenice svega o trudnoći i porodu, strastvene oko pitanja ženstvenosti i majčinstva. Naša je želja pomagati (budućim) mamama u najljepšemu i najizazovnijem razdoblju života, kada dočekuju i upoznaju svoje bebe.

Doula je novo ime za dugu tradiciju u kojoj žene podržavaju žene, kao što su to činile nekada ne tako davno. 

Ime Lele nastalo je istraživanjem i reimaginacijom slavenske mitologije. Nadahnule su nas priče koje slave ženski arhetip: od prirodnih sila rađanja utjelovljenih u božici Ladi, djevojačkih igara njezinih ladarica ili ljelja (kraljica) koje pozdravljaju dolazak proljeća, do šumske Lele ili Jelice, vila i njihovih zemaljskih učenica vilenica. 

Zasigurno, život žena danas je slojevitiji i višestran, ali i dalje možemo učiti povezujući se s mudrošću žena koje su tu bile prije nas, životnim ciklusima i, naravno – svojim unutrašnjim vodstvom.

Tako smo zamislile i svoj krug žena: onih koje trudnoću i majčinstvo žele živjeti svjesno i radosno, s povjerenjem u svoje tijelo i svoje mogućnosti, prihvaćajući poteškoće kao sastavni dio puta.

lele doula jasmina brković jela ravnjak kosa cvijeće
lele doula jasmina brković

Hej, mama, ja sam doula Jasmina.

Postala sam doula da bih ženama pružila podršku kakvu sam i sama najviše željela: strpljivu, nenametljivu, s povjerenjem u proces i poštovanjem prema tvojim osobnim odabirima.

Završila sam obuku DONA International za porođajnu doulu, edukaciju Newborn Mothers za postpartumsku doulu i tečaj masaže.

Zadivljuju me emotivno putovanje i sveobuhvatne transformacije kroz koje žena prolazi kada postaje majka. Brinući se o bebi, ona mora naučiti brinuti se i o sebi.

Majkama ne treba još jedan dobronamjerni promatrač koji će ih ugušiti savjetima i zato ti neću reći što da radiš. Ono što mogu učiniti jest pružiti ti promišljene informacije, savjet ako ga zatražiš i tihu prisutnost, ali najvažnije od svega – siguran prostor za pronalaženje snage u ranjivosti.

Hej, mama, ja sam doula Jela.

Moja najveća želja je da se svaka žena osjeća sigurno, poštovano i voljeno u porodu. Vjerujem da je ovo moj osobni način borbe za ženska prava, nježnošću i ljubavlju koje želim pružiti svakoj ženi na njezinu putu prema majčinstvu.

Kao doula nekada sam ohrabrujuća riječ, strpljiva prisutnost, ugodna masaža, nekada savjet zlata vrijedan, a nekada rame za plakanje, tvoje sidro bez osuđivanja i očekivanja

Zajedno ćemo te pripremiti i osnažiti za porod, tako da znaš i vjeruješ da si savršeno sposobna sama donijeti svoju bebu na svijet, ali ako i zapne, i zatrebaš pomoć, da znaš to prihvatiti kao dio svojega predivnog iskustva.

Završila sam obuku DONA International i edukaciju Paramana doula u Londonu, a najviše se zanimam za humanizaciju poroda u rodilištima i poštovanje ljudskih prava žena te podupirem razvoj samostalnog primaljstva u Hrvatskoj.

Bila bi mi čast biti tvoja doula!

lele doula jela ravnjak

Pisalo se

 

 

 

Iskustva

SVAKAKO PREPORUČUJEM IMATI DOULU PRI PORODU

Ja sam je imala i zbog toga sam presretna jer mi je puno, puno pomogla, savjetovala me, slušala moje jadikovanje tijekom trudnoće, bila najveća potpora. Na porodu bila točno ono što bi svaka žena trebala imati, i htjela željeti... Puno ti hvala!

testimonial-person-image
Vlatka
Pisarovina

Uživam u vašoj kreativnosti i razigranosti

Mlade kolegice doule,
odišete radosnom mladenačkom energijom kojom obasipate osobu s kojom ste u kontaktu. Iako vrlo mlade, imate u sebi žensku mudrost koja je potrebna da bi neka žena bila doula, a imate u sebi i nježnost i snagu kojima se buduća majka može s povjerenjem prepustiti.
Kao starija kolegica uživam u vašoj kreativnosti i razigranosti i nadahnjujete me na puno različitih načina.

testimonial-person-image
doula Tatjana
Rijeka

Pridruži nam se na šalici čaja

Upoznaj nas i odluči jesmo li prave doule za tebe.

Javi nam se

Javi nam se

Dajem pristanak da se moji osobni podaci prikupljeni putem ovog obrasca obrađuju prema uvjetima definiranim u lele.hr Pravilima privatnosti.
Tvoja poruka je poslana. Javit ćemo ti se uskoro!
Dogodila se pogreška :( Probaj ponovo ili nam piši na doula@lele.hr