Nema rezultata :(

Broj rezultata pretrage po ključnoj riječi: {{ searchResults.length }}

Iskustva

Iscijeli priču s poroda (Birth story medicine™)

Tehnike koje si koristila u razgovoru su mi bile bas zgodne i lako sam se mogla uzivjeti, pomogle su mi da se maknem iz glave i razmisljanja, a vise se povezem sa tjelesnim, emocionalnim, instinktivnim i nesvjesnim dijelovima sebe.

Razgovor je utjecao na to da s malo vise prihvacanja gledam ne samo na porod koji je bio kakav je bio nego i na svoju bebu i sebe kao majku. Tome je definitivno pridonio tvoj pristup pun razumijevanja i podrske. Put do povezanosti sa novim ulogama i prihvacanja da je puno toga drugacije od zamisljanog nije jednostavan niti linearan i ne dogada se preko noci, a razgovor s tobom osvijetlio je neke stepenice na tom putu da se lakse i sigurnije krecem. 😊

Janja F.

 

Svidjelo mi se što me Jasmina navodila da sama dođem do nekih zaključaka. Usmjerila me na drugačiji način razmišljanja ne samo o porodu nego o životu općenito gdje je uredu ako ne znamo sve odgovore i ako nemamo sve unaprijed isplanirano. Mislila sam da ne mogu biti spremna za drugi porod dok ne razjasnim sve nedoumice oko prvog, ali nakon razgovora sam shvatila da na takav način nikada i neću biti spremna jer je svaki porod individualan i nepredvidljiv. Nekada je bitnije kako se mi nosimo s onim što se desi od onoga što se desilo i na šta se zapravo i ne može utjecati.

Poslije našeg razgovora sam se osjećala rasterećeno i sigurnije u sebe i definitivno ću ga se sjetiti i naredni put u porodilištu a i u mnogim drugim životnim situacijama.

Lamija F.

 

Od razgovora nisam očekivala ništa više osim da ću podijeliti svoje iskustvo i možda dobiti pokoji odgovor od nekoga tko ipak o porodu zna više od mene. A kad ono... :) dogodilo se nešto kao kad otvoriš šampanjac, a prije toga ga dobro promučkaš.

Svidjelo mi se kako si mi tijekom razgovora dala prostora i vremena da udahnem, jer u nekim trenutcima nije bilo lako, a poseban mi je utisak ostavila tvoja prisutnost i predanost. Zapravo, koliko god bilo teško, učinila si da nekako nježno i lako kroz to prođem.

Nakon razgovora sam se napokon uspjela dobro isplakati. Osjetila sam dašak mira koji mi je, kao valjda i svakoj novoj mami, itekako potreban. Puno dubokih udaha i još dubljih izdaha. Korak prema prihvaćanju. Dublji smisao koji se krije iza moje priče s poroda. Usmjerila si svjetiljku u jedan skriveni dio mene koji itekako treba pažnju.

Moja priča s poroda, zadnjih je šest mjeseci bila samo neugodna priča s poroda, priča jednog dana u mom životu, odvojena od svega ostalog. Sad se nekako sve ispreplelo i povezalo.

Birth story medicine za mene je bio početak zacijeljujućeg procesa u iskustvu majčinstva i jedna nova stepenica na putu osobnog rasta.

Osjećam zahvalnost.

Alenka B.

 

Odlučila sam se na pričanje o porodu jer nisam mogla do kraja preboljeti cijelo iskustvo. U svojoj okolini nisam pronalazila osobu s kojom bi mogla ovako popričati.

Najviše mi se svidjela neutralnost, smirenost, to što si me vodila da sama spoznam/zaključim neke stvari.

Shvatila sam da zbilja je najteže biti blaži prema sebi. Jako sam samokritična i sama sebe opterećujem stvarima koje se još nisu dogodile, stvarajući si tako pritisak i veliko razočarenje kad se ne "ostvare". Shvatila sam da osim što trebam gledati veću sliku, ona treba biti i u boji.

Iris G.

 

Nekako neprimjetno si mi pomogla da osvijestim taj jedan mali dio sebe koji je cijelu moju pricu tako lijepo spojio i uoblicio. Stvarno ne znam kako si uspjela i u cemu je tajna, nekako je djelovalo prirodno.

Meni je naš razgovor pomogao da prigrlim dijelove sebe, svoga poroda i svoje price koje sam nekako pokusavala preskočiti, zaobići, zaboraviti.. Zanimljivo mi je kako ista prica, isti događaj ili trenutak moze biti nesto sto nas zulja, a isto tako nesto sto nam daje novu snagu i drugaciji pogled na sebe same. Hvala ti što si mi pomogla prijeci tu stepenicu

Ajla K.

 

Naše nedavno druženje doživljavam očekivanom blagotvornim. Moja su očekivanja po tom pitanju bila prilično neodređena, ali sam se, poznavajući i ovako malo tvoj karakter i predanost radu nadala da ćeš ti znati nešto što ja ne znam. Nešto što će mi pomoći da uz iskustvo poroda više ne nosim toliko gorčinu. I pokazalo se da sam bila na pravom tragu.

Osjećam se kao da si kroz naš razgovor nježno prihvatila i usmjerila moju energiju na način koje me doveo bliže sebi. Pomogla si mi osvijestitit neke veze koje sam u ovom kontekstu posve zanemarila i što je najvažnije otvoriti sebi prostor tamo gdje nisam ni znala da žulja. Iskustvo je od tog dana u meni fluidno i meko, iako bolno. Ali više nije grč, nije slijepa ulica, niti rana, veće nešto što me prožima i što puštam da se rastvori kako god osjetim da je potrebno.

Od srca ti hvala na što si me podržala. 💔

Tanja G.

Priprema za porod

Smirile ste me i pripremile za porod

Vaš tečaj mi je jako pomogao!
Pripremio me za porod, smirio, nekako sam mogla vizualizirati kako ce porod teći, znala sam točno u svakom trenutku sto se dešava. Prodisala sam bol. I porod je, za prvorotkinju, prošao najbrže moguće - od ulaska u bolnicu do izgona 5 sati, s time da sam porod/izgon osjećala samo 2 sata.
Da li je to bila moja sreća ili nešto treće, ali svakako niti u jednom trenutku me nije bilo strah niti uhvatila panika, a sve zato jer sam se pripremila uz vas - psihički i fizički. A najviše sam se užasavala poroda - nikako ne volim nove situacije, i jos gore od toga da ću biti sama - i bila sam i izgurala sam sama.
Tako da zaista hvala na virtualnoj potpori, vjerujem da smo mogli imati tečaj uživo da bi bilo jos bolje. I svakako topla preporuka, a vi ste jedne tako tople i divne osobe, i zaista imate pozitivnu i umirujuću energiju! Hvala vam na svemu!

Tena L.

 

Porođaj kakav sam zamišljala

U ovo koronarno vrijeme kad se, uz postojeća, trudnicama i rodiljama postavlja sve više ograničenja, Jele je toplim, informativnim i ohrabrujućim online savjetovanjem doprinijela da iskusim porođaj kakav sam zamišljala, kao i sam boravak u rodilištu. Iako nisam imala doulu na porodu nego partnera, Jele mi je pomogla pripremiti i probuditi snagu i hrabrost, zakopanu strahovima o rađanju kojima nas stalno zatrpavaju. Partner i ja ćemo zauvijek pamtiti i voljeti te trenutke. Hvala ti, Jele! 

Ivana S.

 

Uz vas je rođenje i majčinstvo jedno predivno iskustvo

još jednom veliko HVALA na svemu! Na informacijama, podršci, toplini... Divne ste! Uz vas se zaista osjeća da su rođenje djeteta i majčinstvo, iako zahtjevno, jedno predivno iskustvo! Želim vam puno uspjeha u radu!

Ana S.

 

Predivna podrška

Jela je bila predivna potpora i uvijek će imati posebno mjesto u našim životima!

Barbara

 

Positive words and energy

Jasmina, I can’t thank you enough for your positive words and energy! I don’t know what I would have done without your help and advice to achieve the peaceful and positive birth experience I had.

Fatima T.

 

Nepresušni izvor razumijevanja i podrške

Iako stjecajem okolnosti nismo imali željeni porod sa doulom, naša Jela nam je uvijek bila dostupna za sva pitanja i nedoumice. Za vrijeme trudnoće, a i poslije, nepresušan izvor informacija, razumijevanja i podrške. Za svaku preporuku. 

Ivana M. V.

 

Bez vaših radionica moj bi porod prošao puno teže

Kad me pitaju kako mi je prošao porod redovito odgovaram: "Predivno. To je bio najlakši dio ove priče s malom bebom." Žene me gledaju kao da sam upravo aterirala s nekog nepoznatog planeta jer misle da lažem ili da je nemoguće. Moguće je. Upravo je to najdragocjenija spoznaja koju su mi podarile radionice kod Lele Doula.
Ove radionice bile su sjeme koje sam kasnije zalila idejama i iskustvima May Gaskin i uzgojila tvrdokornu i predivnu biljku koja se zove "Znam kako želim da moj porod prođe." Trudove sam "odradila" kod kuće, na mjestu gdje sam se najbolje i najsigurnije osjećala. Pratila sam sve promjene u i na svom tijelu, disala, hodala oko kauča, kunjala između trudova, a kad se pojavio osjećaj pritiska i želja da tiskam, otišla sam u bolnicu. Bila sam spremna. Bila sam sigurna da je sve u redu. Bila sam sigurna da će moje tijelo znati, kao i tijela svih žena prije mene. Kao da su jedno tijelo kroz povijest reprodukcije i rađanja.
Bez vaših radionica moj bi porod izgledao drugačije, sigurna sam. Nažalost, sigurna da bi prošao puno teže. Ovako je bio najlakše, najdivnije i najnevjerojatnije iskustvo ikad. Eto, a otišla sam sasvim nevino i neupućeno na vašu radionicu, ne znajući što me čeka i čime će ideje i informacije dobivene tamo kulminirati nekoliko mjeseci kasnije.
Najbitnije informacije za i o porodu, sigurnost u sebe i prirodu koja je velika i uvijek nađe put, osjećaj samopouzdanja i borbenost – samo su dio paketa s kojim ćete otići kući s radionica doula Lele.

Lidija B. 

 

Posvećenost i ljubav osjeti se u svemu što rade

Jasmina i Jele su dvije mlade žene koje su potpuno i s ljubavlju posvećene onome što rade. To se vidi i osjeti u svakom trenutku. Toplo ih preporučam svim trenutnim i budućim majkama. Informacije na njihovom blogu su sve što jednoj trudnici treba kako bi se što bolje pripremila za porod. Kad ću idući put opet biti trudna, neću tražiti informacije dalje od njihovog bloga!
Prisustvovala sam njihovoj radionici "Beba je tu, što sad?", koja je jedinstvena jer je vjerojatno jedino mjesto gdje se priča o tom vrlo osjetljivom periodu nakon dolaska bebe u jednu obitelj. Vrlo korisno za sve trudnice i novopečene mame.
Kad se nešto radi iz ljubavi to mora biti nagrađeno i zato vam predviđam vrlo uspješnu karijeru. Bravo cure! 💓

Marina E.

 

Pristup posvećen ženi

Dvije divne, mlade doule pune razumijevanja, suosjećanja i konkretnih primjera iz prakse. Na radionici pripreme za porod osobito mi se svidio posvećen pristup ženi koja se tek sprema postati majkom i isticanje potrebe za podrškom koja je ženi potrebna u tim trenucima.. Od srca hvala i puno uspjeha u daljnjem radu ❤️

Martina M.

 

Puno znanja u malo vremena

Bila sam na radionici o porodu koju su vodile i evo, moram priznati da nikad u životu nisam toliko naučila u tako malo vremena. Sad se osjećam spremnijom i manje uplašenom za ono što me očekuje za 2 mjeseca. Isto tako sam sigurna da će mi i partner biti velika podrška jer je i on dobio veliko samopouzdanje. Hvala od srca! 

Morana V.

 

Kao da se oduvijek poznajemo

Doula Jela u potpunosti je ispunila moja očekivanja – uz nju sve je bilo vrlo spontano i prirodno, kao da se oduvijek poznajemo. Bojala sam se da ću se, kada porod krene, uspaničiti, prerano krenuti u rodilište i zaboraviti na svoje želje. Puno mi je značila njena zen smirenost i potpuna podrška bilo kojoj mojoj odluci.

Rahela D. V.

 

Nježna i snažna podrška

Riječi su nedostatne kad je u pitanju (moja) doula jer je njeno prisustvo pri porodu bilo tako suptilno a intenzivno – istovremeno je bila i nježna i snažna podrška. Budući da kod prvog poroda nisam imala doulu, u potpunosti sam mogla spoznati njenu važnost za ženu koja rađa. Draga Jasmina, duboko sam ti zahvalna što dijelimo to životno iskustvo. Svaka žena zaslužuje tretman kakav sam imala ja toga dana. Doprinijela si tome da svi prisutni dožive rađanje kao prekrasan prirodni proces. Imam osjećaj da smo svi bili uzemljeni u tom naizgled običnom zimskom danu u kojem je na svijet došlo naše malo čudo.
Šaljem ti obilje blagoslova. Tvoj poziv je važan za ovaj svijet!

Tamara Š.

 

Divna doza smirenosti i zajedništva

Jedno apsolutno prekrasno iskustvo. Sudjelovala sam na 2 radionice, jedna vezana za porod na kojoj je prisustvovao i partner te druga radionica vezana za babinje u ugodnom ženskom okruženju. Imam samo riječi hvale u svakom aspektu. Prostor je odličan, atmosfera opuštena, ugodna i otvorena. Teme su bitne, jako dobro raščlanjene, a razina informativnosti vrhunska. Cure unesu jednu divnu dozu smirenosti i zajedništva dok drže radionicu i imaju puno strpljenja čak i za nas koje imamo novo pitanje svakih par sekundi. Definitivno od srca preporučujem svim budućim majkama koje se žele osjećati sigurno i educirano u trudnoći, a i uživati u onom "ljudskom" aspektu cijelog trudničkog iskustva.

Una P. G.

 

Dišem, puštam

Beskrajno hvala na afirmacijama koje su došle do mene u pravom trenutku. 
Stajale su na mom frižideru i svakodnevno me osvještavale... Na dan poroda afirmacija DIŠEM PUŠTAM me vodila. Vodila i provela kroz divan porod u kojem sam svoje trudove proživjela kao jedan val koji me nosi do moje djevojčice. Trudovi su bili točno onoliko jaki koliko sam mogla podnijeti, ništa jači. Moj vaginalni porod na zadak svoje djevojčice pamtit cu kao nešto divno, a to jednim dijelom pripisujem vama i zato vam beskrajno hvala!

Nikolina Č.

 

Reci, što možemo učiniti za tebe?

Dajem pristanak da se moji osobni podaci prikupljeni putem ovog obrasca obrađuju prema uvjetima definiranim u lele.hr Pravilima privatnosti.
Tvoja poruka je poslana. Javit ćemo ti se uskoro!
Dogodila se pogreška :( Probaj ponovo ili nam piši na doula@lele.hr

Javi nam se

Dajem pristanak da se moji osobni podaci prikupljeni putem ovog obrasca obrađuju prema uvjetima definiranim u lele.hr Pravilima privatnosti.
Tvoja poruka je poslana. Javit ćemo ti se uskoro!
Dogodila se pogreška :( Probaj ponovo ili nam piši na doula@lele.hr