Nema rezultata :(

Broj rezultata pretrage po ključnoj riječi: {{ searchResults.length }}

Četiri lica žene

OŽIVLJAVANJE ŽENSKIH ARHETIPOVA
PUTEM UMJETNIČKE FOTOGRAFIJE

Jesi li spremna osjetiti snagu žene u sebi?

Svaka žena živi svoje individualno i univerzalno postojanje.

U individualnom postojanju svaka od nas donosi odabire vezane uz sadržaj vlastitog života: učenje i edukaciju,zasnivanje obitelji, odabir partnera, svakodnevnu prezentaciju putem odjeće, šminke, zacrtavanje granica djelovanja i ponašanja unutar svakodnevice te usvajanje na sebe preuzetih uloga.

Sve navedeno ima jasnu svrhu pri izgradnji ličnosti neophodne da bismo preživjele, no što se krije ispod toga? Kakav je autentični lik žene kad nadiđe zadanosti maski i uloga, iskorači van kulturoloških i društvenih pravila i sprege ega, i utjelovi se u ženskom postojanju van vremena?

Iskorak u polje univerzalnog postojanja donosi osjećaj proširenja i navalu stvaralačke energije. U njemu možemo osjetiti vlastitu senzualnost i seksualnost, val inspiracije, pojačanu utjelovljenost i moćnu prisutnost.

Svaka žena može ući u polje univerzalnog ženskog postojanja svjesnim prihvaćanjem energije ženskih arhetipova koja je ionako već prisutna u njoj.

Tim korakom nadilazi osobne strahove i ograničenja, i otvara iskustvo pripadanja prvobitnim energijama ženskog polariteta.

Svaki arhetip predstavlja određenu bezvremenu energiju, i svaka žena intuitivno zna kroz koji arhetip se ostvaruje i povezuje sa svijetom.

woman holding an apple in a stream

Arhetipi

Svaki arhetip predstavlja određenu bezvremenu energiju, i svaka žena intuitivno zna kroz koji arhetip se ostvaruje i povezuje sa svijetom.

Primjeri ženskih arhetipova

 • Djevica, majka, starica, bezvremena žena
 • Ratnica, iscjeliteljica, njegovateljica, mudra žena
 • Ljubavnica, čarobnica, vještica, alkemičarka

Arhetipske odlike nalazimo i u mitološkom prikazu ženskih božanstava:

 • Persefona, Hera, Atena, Venera
 • Ištar, Šakti, Tara, Kali
 • Vesna, Morana, Živa, Baba Jaga

To također mogu biti i apstraktni pojmovi koji su dio kolektivnog ljudskog iskustva:

 • Život, Smrt, Plodnost, Onostranost

 

woman in forest

Svrha

Svaka od nas može pronaći svoj niz ženskih arhetipova čiju energiju dijeli vlastitim postojanjem.

Svrha projekta „Četiri lica žene“ je pružiti podršku pri procesu povezivanja žene s bliskom joj arhetipskom energijom te zabilježiti njeno iskustvo te povezanosti putem umjetničke fotografije.

Svaka žena sama donosi odluku koje arhetipove želi istražiti i zabilježiti putem fotografije, a Andrea i Jela pomažu pri ostvarenju te namjere.

 

woman in front of a waterfall

Kako to radimo

Uvjet da krenemo zajedno u projekt je vaša snažna čežnja i potreba da doživite sebe kroz arhetipsku žensku energiju.

Ako čitate ovaj tekst, vjerojatno ste već ispunile taj uvjet.

 1. S vama ćemo se naći na kavi da bismo saznale više o odabiru arhetipova koje želite utjeloviti na fotografijama, vaše misli, asocijacije, inspiraciju, autentični ženski glas.
 2. Kada ste sigurni u odabir „svoja“ četiri arhetipa (ako niste, pomoći ćemo vam da dođete do njih), pitat ćemo vas kako se oni prikazuju u svijetu vaše intuicije i vizije.
 3. Zatim ćemo vam pomoći izgraditi vizualni identitet svakog arhetipa. U svijetu arhetipova obični predmeti postaju simboli, a mjesta poprište energija. Svi odabiri bit će vaši osobni, a mi ćemo Vam pomoći da zaokružite cjelinu i postignete željeni izričaj.

Moramo naglasiti da je „Četiri lica žene“ transformativni proces, a ne instant stajling i prikazivanje izvanjskog obličja. Možda će vam trebati vremena da vaša vizija postane jasna. Možda ćete imati različite uvide, učenja i neočekivane događaje jednom kad odlučite oživjeti „svoje“ arhetipe. Možda ćete trebati različita godišnja doba i sasvim različite vizuale za svaki odabrani arhetip.

Zbog toga smo odlučile dati čitavom projektu do godinu dana, da biste sve dobro „skuhale“. Naravno, ako ćete biti spremne i sigurne u roku dva tjedna, mi smo tu.

Zatim ćete imati dogovoreno vrijeme (s krajnjim rokom) da zapišete svoje misli i slike koje vam dolaze u vezi odabranih arhetipova. Ovu bilježnicu čuvajte, jer će vam trebati za zapisivanje uvida tijekom čitavog procesa, a i nakon njegova svršetka.

Nakon dogovorenog roka, vaša konkretna i jasna vizija odabranih arhetipova stvorit će dovoljno snažnu energiju neophodnu za fotografiranje. Ovo je faza u kojoj ćete odrediti predmete, odjeću, šminku, kao i mjesto i godišnje doba snimanja, a mi ćemo vam pomoći u vezi eventualnih nedoumica i nejasnoća.

Zašto četiri arhetipa?

Odabirom četiri ženska arhetipa zaokružujete ciklus vašeg bezvremenog postojanja.

Četiri tjedna menstrualnog ciklusa, četiri godišnja doba, 40 (4x10) tjedana trudnoće. Četiri je magični broj koji otvara i zatvara cikluse u životu žena i prirode. Uvidi o cjelovitosti ciklusa mogu pridonijeti dubokom spokoju i osjećaju svrhe u svakodnevnom životu.

Fotografiranje

Nakon što je vaš arhetip „dozrio“ i osjećate da je vrijeme njegovog rađanja i dolaska na svjetlo dana, odlazimo na odabranu lokaciju. Vi nosite sve odabrane i pripremljene rekvizite, predmete i odjeću potrebne za prikaz vašeg arhetipa. Mi donosimo profesionalne fotoaparate i pružamo vizualne savjete i energetsku podršku na mjestu snimanja, kao i upute za ulazak u arhetipsku energiju.

Zbog fizičke zahtjevnosti, kao i zahtjevnosti držanja energije arhetipa, preporučujemo snimanje svakog arhetipa zasebno. Ovo daje prednost odabira različitih lokacija i godišnjih doba u kojima ćete prikazati određeni arhetip. Odlazak na lokaciju i fotografiranje jednog arhetipa traje cca 4 sata. Maksimalno možemo odraditi dva arhetipa po snimanju.

Nakon fotografiranja

Nakon svakog fotografiranja slijedi detaljna i profesionalna obrada snimljenih fotografija. Budući da ovaj projekt zahtijeva snimanje u eksterijeru- u prirodi- obrada fotografija je složena i izazovna.

Fotografije ćete dobiti na uvid nakon snimanja svakog pojedinačnog arhetipa, ali ih nećete moći downloadati do završetka cijelog projekta- završenog snimanja sva četiri odabrana arhetipa. Ovime čuvamo projekt kao umjetničku cjelinu, podržavamo njegovu cikličku i transformativnu prirodu te dajemo dovoljno prostora vašim uvidima rođenim tijekom projekta.

woman

woman

woman in mirror

woman

hands

woman

woman in front of waterfall

woman

woman

woman

Cijena

Cijena stvaranja i fotografiranja jednog arhetipa je 250 eur.

Cijena čitavog projekta ostvarenja odabrana četiri ženska arhetipa je 1000eu.

U cijenu je uključeno:

 • priprema za ulazak u svijet arhetipa
 • pomoć pri vizualizaciji vaših zamisli i nabavci potrebnih rekvizita
 • odlazak na lokaciju u Zagrebu ili okolici Zagreba našim vozilom
 • podrška i uputstva na snimanju
 • fotografiranje s odlaskom na lokaciju u trajanju do 4 sata
 • profesionalna umjetnička fotografija i obrada
 • 10 fotografija po arhetipu – sveukupno 40 fotografija po završetkuprojekta

Moguće je plaćanje po arhetipu, koje treba biti izvršeno prije fotosessiona tog istog arhetipa.

Plan plaćanja u ratama:
25% ukupnog iznosa nakon prvog sastanka i razgovora, što uključuje photo session 1. odabranog arhetipa
25% ukupnog iznosa prije photo sessiona 2., 3. i 4. arhetipa

ili

50% ukupnog iznosa nakon prvog sastanka i razgovora, što uključuje
photo session 1. i 2. odabranog arhetipa
50% ukupnog iznosa prije photo sessiona 2. i 3. odabranog arhetipa

POPUST 10% ZA JEDNOKRATNU UPLATU ČITAVOG IZNOSA ZA SVA
ČETIRI ARHETIPA

U cijenu nije uključeno:

 • Hrana i piće
 • Gorivo za odlazak na lokaciju fotografiranja izvan Zagreba i okolice (npr. na more ili na planine osim Medvednice i Žumberka)
 • Smještaj u slučaju odlaska na lokaciju van Zagreba
 • Najam kostima, profesionalni make up

lega

Pitat ćemo te ponovno, jesi li spremna osjetiti snagu žene u sebi?

Nazovi nas ili piši na WA na 098 164 8875 ili se javi preko kontakt forme ↓

Andrea Weiss Sadeh je art terapeutkinja za žene, književna prevoditeljica i umjetnica. Diplomirala je povijest umjetnosti i filozofiju na sveučilištu u Tel Avivu, kao i likovnu pedagogiju u neformalnom odgoju na umjetničkoj školi te je certificirana Osho art terapeutkinja. Osmislila je i 15 godina vodila art terapijske radionice za osnaživanje žena u Zagrebu. Bavi se književnim prevođenjem i članica je Društva hrvatskih književnih prevoditelja. Dugogodišnja je plesačica metode Pet ritmova, plesala je flamenco, a posljednjih godina istražuje klasični i moderni balet. Završila je temeljnu obuku za doulu. Majka je troje djece. Umjetnost i osnaživanje žena njena su strast i nadahnuće.

Jela Ravnjak je doula, učenica primaljstva i fotografkinja žena i poroda. S prijateljicom je stvorila uspješan blog na temu poroda koji je čitalo više od pola milijuna žena. Magistra je ekonomije te radi sa poduzećima na osvještavanju prirode ženske cikličnosti, kako bi stvorili radna okruženja prilagođena našim supermoćima, a ne samo muškarcima. Također stvara projekte i vodi treninge i retreatove na tu temu. Kada nije na porodima, radi na osvještavanju žena kroz edukaciju, snima film kako su rađale naše bake, obnavlja staru kuću od 123 godine, radi sa glinom, vrtlari i kada nije na putu uživa u sporom životu u malom selu u Bosni sa obitelji.

Fotografije na ovoj stranici su vlasništvo Jele Ravnjak i ne smiju se upotrebljavati bez dozvole autora.

Javi nam se

Dajem pristanak da se moji osobni podaci prikupljeni putem ovog obrasca obrađuju prema uvjetima definiranim u lele.hr Pravilima privatnosti.
Tvoja poruka je poslana. Javit ćemo ti se uskoro!
Dogodila se pogreška :( Probaj ponovo ili nam piši na doula@lele.hr