Nema rezultata :(

Broj rezultata pretrage po ključnoj riječi: {{ searchResults.length }}

13 / Četiri najbitnija stupa pripreme za porod koje moraš znati

Ova epizoda je moja jedinstvena perspektiva na prepremu za porod. Jedinstvena je dolazi od mene, žene koja nije rodila, ali je već 5 godina u svijetu poroda, od edukacija, slušanja priča, do podržavanja žena u njihovim trudnoćama i na porodima.

Kako sam u prvoj epizode ove sezone najavila, na ovom podcastu ćemo se sada baviti ovakvim temama. Što je ono što je meni trebalo prije pet godina da se bolje pripremim za porod. I ne radi se ovdje samo o porodu (kao što ćeš vidjeti u ovoj epizodi), već se radi i o velikim promjenama u načinu na koji živimo svoj život. Promjenama prema kojima najčešće imamo otpor jer naš mozak voli raditi stvari na poznati način, iako nam taj način nije za našu najveću korist. U tu temu sam malo detaljnije ušla u ovoj epizodi, zapravo sam samo zagrebala površinu, ali već će to biti dovoljno da možda čak osjetiš i neki otpor prema mojim riječima. Po tome ćeš znati da mozak radi tu dobro poznatu staru stvar, odbijanja promjena. Osvijesti svoje reakcije, emocije i misli, i kreni ih mijenjati!

Ovaj podcast je o tome kako ćeš iskoristiti sve informacije koje si naučila, kako ćeš ih osjetiti u tijelu i znati upotrijebiti u ključnim trenutcima. Tajna je u alatima kojima ćeš promijeniti sebe, jer na taj način ćeš tek načuti reći Ne, postaviti granice, upoznati sebe, shvatiti kada i kako drugi prelaze tvoje granice, koji okidači su ti najsnažniji, u koje obrasce ulaziš. Sve ono što ti više ne služi, da sada promijenimo i upotrijebimo za pozitivno iskustvo poroda.

Poslušajte podcast u aplikacijama

ili ovdje

Četiri najbitnija stupa pripreme za porod koje moraš znati

Piše

author image
Jela Ravnjak
Podrška u trudnoći i babinju

Kad je prvi put čula za doule znala je da je to ono što treba raditi, jer je shvatila da ovaj poziv za nju znači nježnu borbu za osnaživanje žena kroz porod i majčinstvo.

Diplomirana je ekonomistica sa prstima u programiranju, dizajnu, fotografiji, vrtlarenju, putovanjima, kuhanju i ženskom aktivizmu. Završila je DONA International i Paramana obuke za porođajnu doulu te Childbirth Educator program u sklopu Erasmus 3P+ projekta.

Uživa u vožnji vlakom, dobroj hrani i druženjima s prijateljima na selu. Ne osjeća se kao da ima posao jer je doula život njen poziv i ljubav, a većinu dana provede razmišljajući ili radeći za Lele projekte i istražujući svoju žensku prirodu.

Javi nam se

Dajem pristanak da se moji osobni podaci prikupljeni putem ovog obrasca obrađuju prema uvjetima definiranim u lele.hr Pravilima privatnosti.
Tvoja poruka je poslana. Javit ćemo ti se uskoro!
Dogodila se pogreška :( Probaj ponovo ili nam piši na doula@lele.hr