Nema rezultata :(

Broj rezultata pretrage po ključnoj riječi: {{ searchResults.length }}

12 / Priča žene koja je od straha, preko bezbolnog poroda došla do povezanosti s bebom

Ovotjedni podcast je u malo drugačijem formatu, ja ću čitati priču žene koja nam se javila sa željom da pišemo i o osjećajima odbacivanja trudnoće i straha od poroda.

Poslušaj kako je ova žena krenula od paralzirajućeg straha od poroda, preko donošenja hrabrih odluka usprkos drugima i bez njihove podrške tokom trudnoće, na svoj način došla do poroda kakvog je htjela.

Potpuno bezbolan, medikaliziran porod koji je njoj omogućio povezivanje sa njenom bebom. Mi smo tu da budemo svjedoci njene priče i hrabrosti, bez osuđivanja njenih izbora.

Svaka od nas će se moći pronaći u dijelovima ove priče, bilo da je to neuživanje u trudnoći, strah od bolova, potreba da ne budemo nage izložene osoblju ili strah od povezivanja s bebom. Svako iskustvo poroda je drugačije, kako je i ona sama rekla, nekome tko želi prirodan porod bi ovaj bio traumatičan, i baš zato ulazimo u dubinu tuđih priča. Da ne čitaš samo kratke isječke iz nečijeg iskustva, nego da shvatimo pozadinu cijele priče, od trudnoće, poroda do povezivanja s bebom. Jer je onda puno teže osuđivati i stavljati druge u kalupe ili se uspoređivati. 

Jedan od najvrijednijih darova ovog podcasta je što pričanjem o ovim temama brišemo sram, jer on ne može preživjeti na svjetlu. Kada se izložimo pred drugima, pomažemo i sebi i njima.

Poslušaj ovu hrabru i intimnu priču!

Poslušajte podcast u aplikacijama

ili ovdje

12 / Priča žene koja je od straha, preko bezbolnog poroda došla do povezanosti s bebom

Piše

author image
Jela Ravnjak
Podrška u trudnoći i babinju

Kad je prvi put čula za doule znala je da je to ono što treba raditi, jer je shvatila da ovaj poziv za nju znači nježnu borbu za osnaživanje žena kroz porod i majčinstvo.

Diplomirana je ekonomistica sa prstima u programiranju, dizajnu, fotografiji, vrtlarenju, putovanjima, kuhanju i ženskom aktivizmu. Završila je DONA International i Paramana obuke za porođajnu doulu te Childbirth Educator program u sklopu Erasmus 3P+ projekta.

Uživa u vožnji vlakom, dobroj hrani i druženjima s prijateljima na selu. Ne osjeća se kao da ima posao jer je doula život njen poziv i ljubav, a većinu dana provede razmišljajući ili radeći za Lele projekte i istražujući svoju žensku prirodu.

Javi nam se

Dajem pristanak da se moji osobni podaci prikupljeni putem ovog obrasca obrađuju prema uvjetima definiranim u lele.hr Pravilima privatnosti.
Tvoja poruka je poslana. Javit ćemo ti se uskoro!
Dogodila se pogreška :( Probaj ponovo ili nam piši na doula@lele.hr