Nema rezultata :(

Broj rezultata pretrage po ključnoj riječi: {{ searchResults.length }}

Belly art je čarolija na trudničkom trbuhu

Dan je bio šućmurast, kiša hoće-neće, a sve okolnosti šepave. Našle smo se popodne na Zvijezdi na stanici iz triju okolnih gradova: bila je to koordinirana akcija nas četiri žene i naše trudnice, ne računajući pojačanje male L. i Andree koja nam je došla otključati Centar Staze.

Odlučne stvoriti nešto lijepo unatoč kiši i nizu nespretnih okolnosti koje su nam prijetile cijeli dan i činile čitav dogovor upitnim. I Jela i ja bile smo odlučne, sad!

Martina M. nas je odmah osvojila svojim jednostavnim, toplim osmjehom i zrakama prave blistave trudnice.

Naša joj je Azra pokazala svoje skice, a Martina M. je objasnila kakve boje voli i odabrala što joj se sviđa. Neka bude vatreno i energično, puno života, poželjela je.

Ovako je izgledao naš dogovor.

 

Odmah je zavladala opuštena atmosfera. Razgovarale smo o oslikavanju, začeću, trudnoći, očekivanjima o porodu i obiteljskom životu, stvarima koje se ne mogu planirati, nekim teškim životnim situacijama dok je Azra miješala boje, a Martina Š. fotografirala.

 

 

Martina M. se udobno smjestila, a Azra je krenula na posao. Pao je prvi potez kistom! Škaklja, rekla je Martina M., ali nije neugodno. Nastavile smo razgovarati i smijati se.

 

 

Samo oslikavanje traje oko pola sata ovisno o zahtjevnosti odabranog crteža, a danas smo požurile smo dok nam se još smiješilo dnevno svjetlo. Azra je zamišljeno, ali smjelo povlačila poteze kistom i Martinin je trbuh zabljesnuo za 20-ak minuta. Hoćemo li još koji detalj?, Azra nije bila sigurna. Lice Martine M. se ozarilo: Ne, to je ta vatra koju sam željela!

 

Uzimamo rekvizite i spuštamo se u vrt iza kuće. Hortenzije su u cvatu, može li ljepše? Naša fotografkinja Martina Š. stupa na scenu.

  

 

Tko kaže da se ne možemo zabaviti i opustiti dok "radimo"?

Martina & Martina u punom su zamahu, Azra uživa u svojoj kavi, Jela se rasplesala, a ja lovim toddler tornado – malu L. po stepenicama i slikam behind the scenes: Belly magic happening.

Nešto je divno bilo u zraku. Kišni oblaci su se razišli, a jurnjava koja nas je pratila cijeli dan je jenjala.

Nekoliko dana kasnije? Martina je zamahnula svojim čarobnim štapićem i voilà.

 

 

Ovo nije samo crtež, ovo nije samo fotografija, ovo je opipljiva sreća na licu jedne predivne žene koju je trudnoća obasjala na najljepši mogući način ❤️

I konačno, fotografija koja nas je zatekla: ona je zemljana i eterična, snažna i nježna, sasvim prisutna i sasvim u svojem svijetu.

 

  

Procijenite sami. 

Marina M., hvala što si ovo popodne podijelila s nama.

 

 

Fotografije: Precious moments by Martina

Piše

author image
Jasmina Brković
Doula i porođajna edukatorica

Komparatistica, kustosica i copyrighterica, prije no što je otkrila svoju strast u svijetu poroda, majčinstva i samozaposlenja. Danas se pronalazi u doulanju, čitanju (između redaka), smišljanju pravih riječi i novih poduhvata za Lele. 

Završila je obuku DONA International za porođajnu doulu, edukaciju Newborn Mothers za postpartumsku doulu, tečaj masaže i Childbirth Educator program u sklopu Erasmus 3P+ projekta.

Uživa u zelenilu, meditaciji, masaži, dobroj hrani i drugim lijepim životnim čudesima.

Javi nam se

Dajem pristanak da se moji osobni podaci prikupljeni putem ovog obrasca obrađuju prema uvjetima definiranim u lele.hr Pravilima privatnosti.
Tvoja poruka je poslana. Javit ćemo ti se uskoro!
Dogodila se pogreška :( Probaj ponovo ili nam piši na doula@lele.hr

Prijavi se

Cijena usluge iznosi {{ selectedProduct.price | number:2 }} HRK.

Dajem pristanak da se moji osobni podaci prikupljeni putem ovog obrasca obrađuju prema uvjetima definiranim u lele.hr Pravilima privatnosti.

Podatke za uplatu bankovnom transakcijom dobit ćeš na gore navedeni e-mail. Ako mail ne stigne kroz nekoliko minuta, provjeri svoj spam mailbox.

Nisu popunjeni svi potrebni podaci.
Kod plaćanja putem PayPal-a (ili jednom od navedenih kartica), zbog ograničenja PayPal usluge, iznos se pretvara u EUR s tečajem {{ selectedProduct.eurConversionRate }} i iznosi {{ (selectedProduct.price / selectedProduct.eurConversionRate) | number:2 }} EUR.
Hvala! Tvoja prijava je zabilježena.
Dogodila se pogreška :( Pokušaj ponovo ili nam piši na doula@lele.hr.
Dogodila se pogreška :( Ako je uplata izvršena piši nam na doula@lele.hr kako bismo provjerili tvoju prijavu.